شهر نور کجاست؟ 🏕️| آدرس دقیق 🗺️+ جاهای دیدنی 🏞️+ تاریخچه📚
فهرست عناوین
- 1 شهر نور کجاست؟ (مسیر دسترسی)
- 2 تاریخچه شهر نور
- 3 آب و هوای شهر نور
- 4 پوشش گیاهی شهر نور
- 5 محصولات کشاورزی محبوب شهر نور
- 6 گیاهان دارویی شهر نور
- 7 آداب و رسوم شهر نور
- 8 مراسم دعای باران
- 9 مراسم نوروز
- 10 مراسم ورزا جنگ
- 11 شهر یا روستاهای شهر نور
- 12 شغل مردم شهر نور
- 13 معرفی امکانات و تفریحات ساحل دریای نور
- 14 صنایع دستی شهرستان نور
- 15 سوغات شهرستان نور
- 16 زمان مناسب برای سفر به شهر نور
- 17 جاذبه های دیدنی شهرستان نور
این شهر با تاریخچهای دیرینه، به عنوان یکی از مقاصد جذاب گردشگری، مورد توجه قرار میگیرد. همچنین، شهر نور نام دیگری است که به این منطقه داده شده است و از مناظر طبیعی فوقالعادهای برخوردار است. علاوه بر طبیعت خیرهکننده، دیرینه دارای شخصیتهای برجسته و تاریخی نیز میباشد. این شهر به عنوان مکان تولد برخی از نخستین انقلابگران و شخصیتهای بزرگ فرهنگی، ادبی و حتی سیاسی ایران شناخته میشود. آثار، زندگی و انجام اعمال این شخصیتها در تاریخ معاصر ایران بسیار ارزشمند و قابل تحسین است. دیرینه با فرهنگ، تاریخ و طبیعت خیرهکنندهاش، برای بازدیدکنندگان فرصتی منحصربهفرد برای آشنایی با جاذبههای تاریخی و فرهنگی ایران فراهم میکند. با دیدن مناظر طبیعی استثنایی این شهر و آشنایی با جاذبههای تاریخی آن، بازدیدکنندگان میتوانند تجربهای فراموشنشدنی را در این منطقه داشته باشند.
شهر نور کجاست؟ (مسیر دسترسی)
برای رسیدن به شهر نور، بسته به جایی که هستید می توانید مسیرهای مختلفی را طی کنید. در اینجا مسیر رسیدن به نور از پایتخت را انتخاب می کنیم و نزدیکترین جاده ای را که می توانید برای رسیدن به شهر نور طی کنید را به شما معرفی می کنیم. ابتدا باید به آزادگان برسید و سپس به سمت شمال شرقی و اتوبان تهران – شمال ادامه دهید. با ادامه این جاده به تونل می رسید و پس از عبور از تونل می توانید وارد جاده چالوس شوید. پس از عبور از این جاده به بزرگراه شهید یاسر که جاده ساحلی نیز می باشد می رسید.
پس از رسیدن به میدان، از اولین خروجی به سمت جاده نوشهر به سمت شهر ساحلی محمودآباد بروید. با ادامه این مسیر به نور می رسید. مسیر مذکور از بزرگراه تهران – شمال 186 کیلومتر است و حدود 3 ساعت بدون ترافیک طول می کشد تا به مقصد برسید. به یاد داشته باشید که جاده ذکر شده از پایتخت است و اگر در شهری نزدیک نور یا جای دیگری بودید، راه رسیدن به اینجا متفاوت خواهد بود.
شهر رویایی نور یک منطقه ساحلی است که با ادامه جاده ساحلی از سمت شرق شهر می توان به آمل و از غرب به شهر چالوس و نوشهر رسید. علاوه بر این، شهر نور از شمال به دریای خزر منتهی می شود و از جنوب به استان البرز و شهرهایی مانند چمستان ختم می شود. موقعیت جغرافیایی شهر نور از آن جهت حائز اهمیت است که در مسیر ارتباط با سایر شهرها و جاذبه ها قرار دارد و به عنوان یک راه ارتباطی عمل می کند، به همین دلیل در گذشته های دور نیز مهم و بسیار حائز اهمیت بوده است.
برسی اجمالی شهر نور :
- مساحت : ۲٬۶۷۵ کیلومتر مربع
- لهجه : کجوری
- جمعیت : بالغ بر ۲۶٬۰۰۰ نفر
تاریخچه شهر نور
در دوران اشکانیان، شهرستان نور از چهار ناحیه شهری، یعنی ناتل، بلده، تمیشان و ماهان تشکیل شده بود. در آن زمان، شهرستانهای نور، نوشهر و چالوس با یکدیگر تجمع یافته و ایالت کهن رویان را به پایتختی تمیشه درآورده بودند. امروزه، شهر نور نیز بر روی تیمشهای واقع شده است. در ابتدا، شهرستان نور با نام رستمدار شناخته میشد. نام کنونی “نور” از نام یکی از رودخانههای این منطقه گرفته شده است که از کوههای البرز سرچشمه میگیرد و به رود هراز میپیوندد. هرچند برخی از اهالی قدیمی این منطقه، شهر را با نام “سولده” نیز میشناسند که یکی از نامهای قدیمی شهرستان نور بوده است.
قدمت شهر نور : مربوط به دوران اشکانیان
آب و هوای شهر نور
تصور متداول افراد درباره هوای استانهای شمالی بیشتر به شکل بارانی، مهگرفته و سرد است، اما واقعیت در مواردی ممکن است متفاوت باشد. شهر نور با نزدیکی به دریا خزر و تأثیر آبوهوای آن، تجربهای متفاوت را ارائه میدهد. در فصلهای بهار، پاییز و زمستان، هوا به خوبی با تجربهی بارانی، تازگی جنگلها و دشتها را به شما ارائه میدهد. از طرف دیگر، در فصل سرما، دما به زیر صفر میرسد و بارشهای بیشتری رخ میدهد.
پوشش گیاهی شهر نور
- افرا
- بلوط
- ازگیل
- سنجد
- زرشک
- توسکا
محصولات کشاورزی محبوب شهر نور
- برنج
- گیلاس
- پرتقال
- نارنگی
- تمشک
گیاهان دارویی شهر نور
- بمبارمنگ
- خاتمی
- کاسنی
- گون
- گاو زبان
آداب و رسوم شهر نور
مراسم دعای باران
در برخی اوقات از سال، زمانی که باران به ندرت میبارد و مردم با کمبود آب مواجه هستند، اهالی روستا به جمع آمده و به اماکن مقدس مانند مسجد، امامزاده یا میدان بزرگ روستا، با آرزوی بارش باران میروند. در این مراسم، شخصی که شناخته شده به عنوان سید و دارای تقوا است، نمادی از ایمان و امید را نشان میدهد؛ میتواند گوشهای از قرآن را خیس کند یا به جایی مانند منبر گلاب بریزد. در طول این مراسم، مردم با همکاری و همبستگی، شیر و برنج را جمعآوری میکنند و آن را برای پختن شیر برنج به کار میبرند. سپس، به امید بارش باران، بخشی از آن را بر روی پشت بام یا در محلهای مقدس ریخته و امیدوارند به رحمت بارانی که میآید.
مراسم نوروز
پانزده روز قبل از فرارسیدن عید نوروز افرادی به نام نوروزخوان به داخل روستاها میآیند و اشعاری در مدح امامان، ترانههای محلی، طلیعه سال نو میخوانند و نوید آمدن بهار را میدهند. نوروز خوانان چند نفر هستند که یک نفر اشعار را میخواند، یک نفر ساز میزند، نفر دیگر که به آن کولهکش (بارکش) میگویند به در خانههای مردم میرود. صاحب خانه نیز با دادن پول، شیرینی، گردو، تخم مرغ و نخود و کشمش از آنان پذیرایی میکند.
مراسم ورزا جنگ
ورزا جنگ، از جمله مراسمهای شهرستان نور است که در کنار جشنهای محلی شهرستان برگزار میشود. در این مراسم حیواناتی نظیر قوچ، بوفالو، شتر، سگهای نگهبان و خرس را مقابل یکدیگر قرار میدادند تا با هم مبارزه کنند.
شهر یا روستاهای شهر نور
شهرستان نور در تقسیمات کشوری از چهار شهر و سه بخش، به نامهای مرکزی، بلده و چمستان شکل گرفته است. بخش مرکزی این شهرستان شامل شهرهای نور (مرکز شهرستان)، رویان (علمده) و ایزدشهر است. از جمله روستاهای مهم این بخش میتوان به رستم رود، تاشکوه علیا و سفلی اشاره کرد. دهستانهای شهر نور نیز شامل دهستان میانبند، دهستان ناتل کنار سفلی و روستای ناتل کنار علیا میباشد. بخش چمستان با مرکزیت شهر چمستان شامل سه دهستان لاویج، میانرود و ناتل رستاق میشود. همچنین، بخش بلده نیز با مرکزیت شهر بلده دارای دهستانهای اوزرود، تتارستاق و شیخ فضلالله نوری است.
بیشتر بخوانید: رستم رود کجاست؟
شغل مردم شهر نور
شهر نور یکی از شهرهای شمالی کشور است که به دلیل ویژگیهای جغرافیایی خاص، از آب و هوای معتدل و خاک حاصلخیز برخوردار میباشد. به همین دلیل، اقتصاد مناطق روستایی این منطقه بر اساس فعالیتهایی نظیر دامپروری، کشاورزی، باغداری، پرورش کرم ابریشم، زنبورداری، کشت کنف و کشت توتون شکل گرفته است. تولید محصولاتی مانند برنج، مرکبات و سیبزمینی نیز به اقتصاد شهرستان نور افزوده است. در ضمن، فعالیتهای مرتبط با معادن زغال سنگ، آهن، طلا، نمک، گچ و سرب نیز بخشی از اقتصاد و مشاغل مردم نور را تشکیل میدهد. در سالهای اخیر، با جذب گردشگران و شهرت به دست آمده توسط شهر نور، صنعت گردشگری و ساخت و ساز ویلاها به شدت در این منطقه رونق یافته و تأثیر قابل توجهی بر روی اقتصاد منطقه داشته است.
معرفی امکانات و تفریحات ساحل دریای نور
ساحل دریای نور یکی از سواحل زیبای شمال است که دقیقا بعد از پارک جنگلی نور، پشت دادگستری و بانک ملی واقع شده است. با شروع شدن ایام نوروزی و همچنین نیمه اول سال این منطقه با استقبال مسافران بسیاری مواجه می شود. مسافران بسیاری از سراسر کشور هنگام سفر به شهر نور در نزدیکی ساحل آن چادر و بساط پیک نیک خود را برپا میکنند.
من جمله امکانات رفاهی منحصر به فرد ساحل نور عبارتند از؛
- مجتمع فرنگیان و سایر ارگان ها
- هتل
- مراکز اقامتی بسیار
- رستوران
- کافه
- و…
اگر به این شهر ساحلی سفر کرده باشید بدون شک می دانید که تفریحات ساحلی آن از جمله مواردی است که نمی توان به سادگی از کنار آن گذر کرد. از جمله امکانات تفریحی این ساحل :
- شنا کردن
- قایق سواری
- جت اسکی
- پاراسل
- بنانا سواری
برای دسترسی به ساحل شهر نور روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
بررسی امکانات و تفریحات ساحل شهر نور:
- امکانات رفاهی ساحل نور : هتل، رستوران، کافه، مجتمع مسکونی فرنگیان
- تفریحات ساحل نور : شنا، قایق سواری، پاراسل،بنان سواری
صنایع دستی شهرستان نور
- لاون (چادر شب)
- شمد
- حصیربافی
- لاکتراشی
- سفالگری
- نمدمالی
سوغات شهرستان نور
- برنجک
- سوهان کنجدی
- رشته برشته
- سرامیک
- صنایع دستی مختلف
- لاک زدن (ساخت انواع اقلام چوبی مانند قاشق)
- نمد مالی
- شمد (نوعی فرش)
زمان مناسب برای سفر به شهر نور
اگر قصد سفر به این منطقه را دارید، بهتر است زمان مناسبی را برای خود انتخاب کنید تا آب و هوا یا شلوغی جمعیت شما را آزار ندهد. در فصل زمستان به دلیل سردی هوا و بارندگی های مختلف در نقاط مختلف شهر، شهر نور مقصد مناسبی برای شما نخواهد بود. همچنین در تابستان که افراد زیادی به آنجا سفر می کنند برای شما مناسب نخواهد بود به دلیل اینکه تعطیلات است و دمای هوا بسیار بالا است و رطوبت در بالاترین حد خود قرار دارد. در تابستان نگران تعداد زیاد مسافران و آب و هوای بد خواهید بود و نمی توانید از سفر خود به درستی لذت ببرید.
بهترین زمان برای سفر به شهر نور از اواسط فروردین تا اوایل خرداد و از اوایل مهر تا اوایل آذر است. در پاییز می توانید از مناظر زیبا و جاذبه های نورانی که در بهترین حالت و رنگارنگ هستند عکس بگیرید و خاطرات زیبایی را ثبت کنید.
زمان مناسب سفر به شهر نور :
- اواسط فروردین تا اوایل خرداد
- اوایل مهر تا اوایل آذر
جاذبه های دیدنی شهرستان نور
- آبشار آب پری (آدرس روی نقشه)
- پارک جنگلی نور (آدرس روی نقشه)
- کلیسای آنتوان مقدس (آدرس روی نقشه)
- دریاچه الیمالات (آدرس روی نقشه)
- روستای یوش (آدرس روی نقشه)
- روستای لاویج (آدرس روی نقشه)
- کاخ تمیشان (آدرس روی نقشه)
- قلعه پولاد (آدرس روی نقشه)
- آبشار حرام او (آدرس روی نقشه)
- روستای انارجار (آدرس روی نقشه)
- آبشار سواسره (آدرس روی نقشه)
- آبشار سیسنگان (آدرس روی نقشه)
- آبشار آلاشور (آدرس روی نقشه)
- آبشار ونوش (آدرس روی نقشه)
- پارک ساحلی سیسنگان (آدرس روی نقشه)
- پارک جنگلی سیسنگان (آدرس روی نقشه)
- پارک جنگلی کشپل (آدرس روی نقشه)
- آبگرم لاویج (آدرس روی نقشه)
- مجموعه تفریحی دریاچه سد آویدر (آدرس روی نقشه)
برای مشاهده گالری تصاویر دریاچه الیمالات روی لینک مربوطه کلیک کنید.