معرفی روستای کجور | آدرس | مسیر دسترسی | تاریخچه | جاذبه | عکس
فهرست عناوین
- 1 روستای کجور کجاست؟
- 2 تاریخچه روستای کجور
- 3 رویان طبرستان
- 4 آب و هوای روستای کجور
- 5 فرهنگ و زبان مردم روستای کجور
- 6 مراسم سنتی مردم کجور
- 7 جمعیت بخش کجور شهرستان نوشهر
- 8 صنایع دستی روستای کجور
- 9 محصولات کشاورزی
- 10 پوشش گیاهی
- 11 پوشش جانوری
- 12
- 13 آثار باستانی و تاریخی کجور
- 14 مکان های دیدنی کجور
- 15 جاذبه های روستای کجور
- 16 دریاچه خضر نبی
- 17 دیو چشمه
- 18 کلارستاق
- 19 بافت تاریخی
- 20 دریاچه فراخین
- 21 بهترین روستاهای منطقه کجور نوشهر برای گردشگران
- 22 نیمور
- 23 لشکنار
- 24 کهپر
- 25 ویسر
- 26 روستای ناصرآباد
- 27 اوایل
- 28 کندلوس
- 29 دزدک
- 30 روستای انگاس
- 31 لرگان
- 32 نج
- 33 سخن پایانی
روستای کجور، یکی از جواهرهای طبیعی شمال ایران، با موقعیتی بسیار استثنایی واقع در نزدیکی دریای خزر، به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری آب و هوایی کشور شناخته میشود. این منطقه با فراهم بودن فضاهای زیبا و آرامش بخش، هر ساله میزبان گردشگرانی از تمام نقاط ایران و حتی کشورهای دیگر میباشد. با قرار گرفتن میان دو کوه امتناع و علم کوه، کجور به واقعیتی فراوان از زیباییهای طبیعی برخوردار است که به هر بازدیدکننده احساس غرق در آرامش و شگفتی را القا میکند. اگر برنامهای برای سفر به منطقه شمالی کشور دارید، حتماً این دهستان زیبا را به لیست مقاصد خود اضافه کنید تا از زیباییهای بکر و منحصر به فرد آن بهرهمند شوید.
روستای کجور کجاست؟
کجور، یک محله ییلاقی زیبا، واقع در استان مازندران است که به عنوان بخشی از شهرستان نوشهر شناخته میشود. کجور به سه بخش کوچکتر، یعنی زانوس، پنجک و توابع کجور تقسیم میشود.
منطقه کجور، که یکی از بخش های تاریخی و مهم مازندران است، از شمال به دریای مازندران، از غرب به رود چالوس، از شرق به سولده (نور) و از جنوب به دره نور محدود میشود. این منطقه به همراه کلارستاق، لنگا، تنکابن، سختسر و هوسم بخشی از رویان کهن بوده که بعدها به نام “رسمتدار” شناخته شد. رویان کهن، که به عنوان یکی از نواحی غربی طبرستان در نظر گرفته میشد، نقشی مهم در تاریخ و فرهنگ این منطقه ایفا کرده است.
روستای کجور دارای 3 بخش است:
زانوس، پنجک و توابع
مسیر دسترسی:
روستای کجور، یکی از مناطق زیبای شهرستان نوشهر در استان مازندران است که با طبیعت چشمنواز و فضای بکر خود، گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب میکند. برای سفر به این منطقه خوش آب و هوا، میتوانید از مسیرهای مختلفی استفاده کنید که هرکدام تجربهای متفاوت و دلنشین از سفر را به همراه دارند.
مسیرهای دسترسی از تهران
1. جاده چالوس:
یکی از محبوب ترین مسیرها برای رسیدن به کجور مازندران، جاده چالوس است. از تهران به سمت کرج حرکت کرده و وارد این جاده دیدنی شوید. در ادامه، با عبور از مناطقی چون آسارا، مرزن آباد و سپس کندلوس، به مقصد خواهید رسید. این مسیر حدود 224 کیلومتر طول دارد و معمولاً بین 4 تا 5 ساعت زمان میبرد. جاده چالوس با پیچ و خم های خاص خود و مناظر سرسبز، لذت سفر را دوچندان میکند.
2. مسیر بومهن:
اگر به دنبال مسیری جایگزین هستید، میتوانید از تهران به سمت بومهن حرکت کنید. از آنجا به خسروآباد بروید و سپس راهی کجور شوید. این مسیر، با طول تقریبی 233 کیلومتر، اندکی طولانیتر است، اما جذابیتهای طبیعی آن، ارزش پیمودن این راه را دارد.
مسیرهای دسترسی از شهرهای شمالی
1. نوشهر:
برای مسافران شهرهای شمالی، نزدیکترین مسیر به روستای کجور، از نوشهر آغاز میشود. با طی حدود 25 کیلومتر در جاده نوشهر-کجور، به این روستای زیبا خواهید رسید. این مسیر، با عبور از مناطق روستایی و طبیعتی سرسبز، سفری کوتاه اما فراموشنشدنی را برایتان رقم خواهد زد.
2. چالوس:
مسافران چالوس نیز میتوانند از طریق جاده های فرعی، خود را به روستای کجور برسانند. این مسیر که حدود 1 تا 1.5 ساعت زمان میبرد، با چشماندازهای طبیعی و هوای مطبوع، تجربهای خاطره انگیز را برایتان فراهم میکند.
تاریخچه روستای کجور
کجور از جمله مناطق باستانی و تاریخی است که در منطقه طبرستان واقع شده و قدمت تاریخی آن به صدها سال پیش بازمیگردد. این ناحیه از گذشتهها تحت توجه و تأثیر سلاطین و پادشاهان بوده است. در سال ۷۴۰ هجری شمسی، جلال الدوله اسکندر بن زیاد این منطقه را بازسازی کرده است. همچنین، در زمان حمله مغول، کجور به شدت تحت حمله قرار گرفته و آسیبهای زیادی به آن وارد شد. این ناحیه در مرکز شهر قدیمی رویان قرار دارد و برای حدود هزار سال، تحت حکومت سلسله پادوسبانیان بوده است که توسط سلسله صفویه نیز منقرض شد.
چه کسی روستای کجور را بازسازی کرد؟
جلالالدوله اسکندر بن زیاد در سال 740 هجری شمسی
رویان طبرستان
رویان طبرستان، که در گذشته شامل شهرستان نوشهر و منطقه کجور میشد، یکی از نواحی مهم تاریخ طبرستان بوده است. این منطقه که به سرزمین قوم تپوری تعلق داشت، شامل بخشهایی چون کجور، کلارستاق، لنگا، تنکا، سختسر، هوسم، الموت، طالقان و اراضی دیگری میشد. در گذشته، رویان به عنوان یکی از بزرگ ترین شهرهای طبرستان شناخته میشد و به عنوان مرکز کوهستانی طبرستان، مکانهایی چون کجور را در خود جای داده بود. در قرن هفتم میلادی، این منطقه با نامهای مختلفی چون استندار و رستمدار شناخته میشد. از نظر تاریخی، رویان مرکز کوهستانی طبرستان به شمار میرفته و در کنار آمل، از مهمترین شهرهای این سرزمین به حساب میآمد.
آب و هوای روستای کجور
کجور یک منطقه ییلاقی با آب و هوای معتدل است که به گردشگران پیادهروی صبحگاهی را توصیه میکند. در بهار، طبیعت با رشد گیاهان زیبا به زندگی میآید و قارچهای جنگلی نیز به زیبایی آن افزوده میشوند. تابستان معتدل است و این فصل را بسیاری برای بازدید انتخاب میکنند تا از فضای جنگلی و زیباییهای طبیعی لذت ببرند. پاییز با رنگارنگی برگهای درختان، جلوه زیبایی به کجور میبخشد. در زمستان، برف سطح جنگل و کوهستان را فرا میگیرد و این فصل به خصوص برای کوهنوردان جذاب است.
فرهنگ و زبان مردم روستای کجور
مردم کجور به دلیل صداقت و صمیمیتشان شناخته میشوند و همچنین به مهمان نوازی و ارزش گذاری به مهمانان مشهور هستند. این منطقه افرادی با استعداد و خلاقیت در خدمت خود دارد که به روستاییان افتخار میآورند. با وجود سختیهای فصول سرد، مردم کجور به زحمت کشی عادت دارند و زندگی را برای خانوادههایشان راحت میکنند. در این جامعه، وظایف خانگی به صورت مساوی بین زنان و مردان تقسیم میشود و همه با همکاری و مهربانی به سرکار خود میروند.
در زبان محلی کجوری، که گویشی رایج در این منطقه است، از زبانهای قدیمی محسوب میشود. علاوه بر این، برخی از اهالی از ایل خواجهوند که به زبان کردی صحبت میکنند نیز در این منطقه ساکن هستند. جمعیت این منطقه اکثراً از مذهب اسلام و مکتب شیعه هستند.
گویش مردم روستای کجور چگونه است؟
زبان محلی کجوری و زبان کجوری در اهالی ایل خواجه وند
مراسم سنتی مردم کجور
مردم کجور به آداب سنتی خود وفادارند. یکی از مراسم خاص این منطقه، غسل نوزاد است. پس از تولد هر نوزاد، اهالی روستا جمع میشوند و نوزاد را به شیوهای سنتی غسل میدهند. این مراسم نمادی از همبستگی جامعه و فرهنگ بومی کجور است که برای گردشگران تجربه ای جذاب و متفاوت به شمار میآید.
جمعیت بخش کجور شهرستان نوشهر
جمعیت بخش کجور شهرستان نوشهر، طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۴٬۲۰۳ نفر بوده است.
صنایع دستی روستای کجور
مردم این منطقه به عنوان هنرمندانی شناخته میشوند که هنر خود را در صنایع دستی و سایر منسوجات نمایان میسازند. در کارگاههای مختلف این دهستان، انواع محصولات هنری مانند نمد، جورابهای پشمی، کفگیر چوبی، قاشق چوبی و سایر وسایل سنتی از چوب تولید میشوند. این تولیدات محلی، علاوه بر ارائه فرصتهای اشتغال، به ترویج فرهنگ و هنر محلی در این منطقه کمک میکنند و جزو مهمترین منابع درآمدی این افراد محسوب میشوند.
محصولات هنری روستای کجور:
نمد، جورابهای پشمی، کفگیر چوبی، قاشق چوبی و سایر وسایل سنتی چوبی
محصولات کشاورزی
منطقه کجور به دلیل داشتن آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز، یکی از مناطقی است که کشاورزی رونق ویژهای دارد. در این منطقه محصولات کشاورزی متنوعی کشت میشود که بسیاری از آنها ارگانیک هستند و از روشهای طبیعی و بیخطر برای پرورش استفاده میشود. از جمله محصولات کشاورزی این منطقه میتوان به گندم، جو، عدس و برنج اشاره کرد. در محدوده روستاهای کینس، برنج کشت میشود که طعم و رنگ آن شهرت زیادی دارد. همچنین، محصولات باغی و جنگلی نظیر گیلاس، هلو، شلیل، گردو، سیب، زرشک و ازگیل جنگلی (کِنِس) در این منطقه به وفور یافت میشود.
پوشش گیاهی
کجور دارای جنگلهای سرسبز و مراتع غنی از علفزار است که به عنوان محیطی ایدهآل برای بسیاری از گیاهان میباشد. پوشش گیاهی این منطقه شامل درختان مختلفی از جمله بلوط، ممرز، راش، گردو و سایر درختان جنگلی است که به ایجاد یک اکوسیستم سرسبز و پایدار در منطقه کمک میکنند. همچنین، گیاهانی مانند زرشک، ازگیل جنگلی و کِنِس نیز در این ناحیه به وفور یافت میشوند.
پوشش جانوری
منطقه کجور زیستگاه متنوعی برای جانوران مختلف است. این منطقه دارای جنگلهای انبوه و دشتهای مرتفع است که به عنوان محیط زیستی برای حیوانات متنوعی از جمله کوآلای کوچک، خرس، بز کوهی، شوکا، مرال، خوک و جوجهتیغی فراهم شده است. همچنین، پرندگانی مانند عقاب، شاهین، بلدرچین و دارکوب در این منطقه زندگی میکنند. متأسفانه، بسیاری از این جانوران به دلیل فشارهای انسانی در معرض خطر انقراض قرار دارند.
پوشش گیاهی سرسبز دشت ها در روستای کجور
آثار باستانی و تاریخی کجور
- هزار خال کجور: یکی از مکانهای تاریخی که در کجور قرار دارد و به خاطر ویژگیهای خاص خود از اهمیت ویژهای برخوردار است.
- دیو چشمه کجور: این جاذبه طبیعی در مسیر استانکرود به پول واقع شده است و با ویژگیهای منحصر به فرد خود به عنوان یکی از مکانهای تاریخی کجور شناخته میشود.
- امامزاده جعفر و امامزاده حسن: این امامزادهها که در دهکده حسنآباد پنجک رستاق کجور قرار دارند، از نسل موسی کاظم هستند و به عنوان مقامات مذهبی و تاریخی در این منطقه مطرح هستند.
- قلعه اسپی روز: از دیگر آثار برجسته کجور که بر اساس شواهد تاریخی، دارای اهمیت راهبردی و فرهنگی است.
- بقعه سلطان محمد کیا: این بقعه که به عنوان قدیمیترین بنای تاریخی غرب مازندران شناخته میشود، جایگاه ویژهای در تاریخ و معماری منطقه دارد.
- قلعه چناربن: قلعهای تاریخی در دهکده چناربن که بر سر راه میان لاشک و کجور واقع شده است و از جاذبههای باستانی این منطقه محسوب میشود.
- بقعه خالق شیوب: در شهر کجور، بقعهای چهارضلعی از سنگ و گل قرار دارد که در ورودی قبلی آن ایوانی با شش ستون چوبی ساده یافت میشود.
- بقعه حسن شهید: این بنا که بهصورت چهارگوش با ستون چوبی و دیوارهای دو طرف متکی ساخته شده است، در شهر کجور قرار دارد و به عنوان یکی از آثار مذهبی تاریخی این منطقه شناخته میشود.
مکان های دیدنی کجور
- بنای درویش امیر و درویش شهراگیم ساسانی: این بناها در اراضی روستای اطاقسرا نزدیک روستای زانوس قرار دارند و از آثار تاریخی مربوط به دوران ساسانی به شمار میآیند.
- بنای درویش امیر ناسنگ: در روستای لاشک کجور قرار دارد و از جاذبههای تاریخی و معماری این منطقه محسوب میشود.
- خرابههای شهر قدیمی کجور (خرابه شهر): این خرابهها در دو کیلومتری شهر کجور قرار دارند و نشاندهندهی سابقه طولانی و اهمیت تاریخی این منطقه هستند. به نظر میرسد که این شهر در دوران مغولان تخریب شده است.
- قلعه کجور (دور قلعه یا سوته قلعه): قلعهای تاریخی که بر بازوی کوهی مسلط بر شهر کجور واقع شده است و آثار مختلفی از آن باقی مانده است. این قلعه در گذشته به نام “قلعه مارانکوه” نیز شناخته میشد.
- تپه یرحمام: این تپه در داخل شهر کجور قرار دارد و در آن آثار باستانی از جمله ساختمانهای قدیمی و آبانبار یافت شده است. این منطقه با کشفیات مختلف، به عنوان یک مکان باستانی ارزشمند شناخته میشود.
جاذبه های روستای کجور
با توجه به تاریخ و موقعیت جغرافیایی خاص کجور، این منطقه دارای مکانهای تاریخی و جاذبههای طبیعی فراوانی است که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب میکند. این منطقه برای علاقمندان به طبیعت زیبا و تاریخ دارای جذابیت های فراوانی است. در ادامه، جاذبه های دیدنی کجور را به شما معرفی میکنیم تا بهترین تجربه را در سفر خود داشته باشید و از دیدن مکان های فوق العاده این منطقه لذت ببرید:
دریاچه خضر نبی
دریاچه خضر نبی در کجور یکی از مقصدهای گردشگری پرطرفدار است که سالانه مسافران زیادی را به خود جلب میکند. دسترسی به این دریاچه بسیار آسان است؛ کافیست از مسیر چالوس به سمت کندوان حرکت کنید و پس از حدود ۲۵ کیلومتر، به تقاطع جاده چالوس و دو راهی کجور برسید. سپس با دنبال کردن تابلوهای راهنما به راحتی میتوانید به این دریاچه زیبا و شگفتانگیز دسترسی پیدا کنید.
دیو چشمه
دیو چشمه یکی از جاذبههای طبیعی و گردشگری برجسته در منطقه کجور میباشد. آب پاک و زلال این چشمه، یک منظره زیبا و آرامشبخش را برای بازدیدکنندگان به ارمغان میآورد. هر ساله تعداد زیادی از مسافران به این چشمه جذاب میآیند و از آب تازه آن لذت میبرند.
کلارستاق
کجور و نواحی اطراف آن از جمله مناطقی هستند که در کوهستانهای زیبای شمال کشور واقع شدهاند. یکی از این نواحی زیبا، ییلاق کلارستاق است که در توابع کجور واقع شده و در ارتفاعات بلند این منطقه قرار دارد. در گذشته، کلارستاق به عنوان یک دژ و نقطه استراتژیک در امورات نظامی مورد استفاده قرار میگرفت و به دلیل طبیعت خاص و قرارگیری مرتفع خود، به عنوان یک منطقهٔ صعب العبور شناخته میشد. این منطقه مدت زمانی طولانی در قلمرو اسماعیلیه واقع بوده است و آثار باستانی زیادی در این ناحیه حفظ شده است که نشانگر اهمیت تاریخی و فرهنگی این منطقه میباشد.
بافت تاریخی
این منطقه با دارا بودن قلعه های تاریخی زیادی، تاریخچهٔ پرفراز و نشیب منطقه را به نمایش میگذارد. هر یک از این قلعهها تحت کنترل سلسلههای مختلفی بوده و در طول زمان، به دست گروههای رقیب افتادهاند. از جمله قلعههای تاریخی معروف میتوان به قلعه سلطانسرا اشاره کرد. این قلعه در اعماق جنگل قرار دارد و با فضای مرموز و اسرارآمیز خود، توجه بسیاری را به خود جلب میکند. علاوه بر این، در کنار قلعه، آثار تاریخی فراوانی نیز به چشم میخورد که نشان از اهمیت و تاریخی بودن این منطقه دارند.
دریاچه فراخین
دریاچه فراخین یکی از بکرترین جاذبه های طبیعی کجور است که در نزدیکی روستای ویسر قرار دارد. مسیر دسترسی به این دریاچه از میان جنگل های سرسبز و جادهای پر پیچوخم عبور میکند و تجربهای خاص از طبیعتگردی را ارائه میدهد. این دریاچه که در فصل بهار و تابستان بیشترین زیبایی خود را نشان میدهد، مکان مناسبی برای کمپینگ است. اما به دلیل نبود امکانات رفاهی و آنتندهی، نیاز به تجهیزات کافی و رعایت اصول طبیعتگردی در این منطقه ضروری است.
برای مشاهده گالری تصاویر دریاچه فراخین روی میتوانید روی لینگ رنگی مشخص شده کلیک نمایید.
بهترین روستاهای منطقه کجور نوشهر برای گردشگران
منطقه کجور در شهرستان نور مازندران، علاوه بر طبیعت بکر و جاذبههای تاریخی، دارای روستاهای متعددی است که هرکدام با ویژگیهای منحصربهفرد خود، مقصدی جذاب برای گردشگران به شمار میروند. در ادامه، برخی از این روستاها و ویژگیهای شاخص آنها معرفی میشوند.
نیمور
روستای نیمور در ۶۵ کیلومتری نوشهر و در دل کوههای سرسبز مازندران واقع شده است. این روستا با هوای خنک، آرامش بینظیر و طبیعت زیبا، مکانی عالی برای علاقهمندان به طبیعت و سکوت است. نیمور بهویژه در فصل تابستان به دلیل آبوهوای خنک خود، یکی از مقاصد محبوب گردشگری است.
لشکنار
روستای لشکنار با خانههای کاهگلی و کوچههای باریک و قدیمی، فضایی اصیل و آرام را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند. سبک زندگی سنتی و مشاغل محلی مانند دامداری و باغداری، از جذابیتهای این روستا به شمار میرود. گشتوگذار در میان کوچههای این روستا، تجربهای متفاوت و نوستالژیک را رقم میزند.
کهپر
کهپر که در نزدیکی نیمور قرار دارد، با مناظر طبیعی خیرهکننده و هوای دلپذیر، انتخابی عالی برای طبیعتگردی و استراحت در دل طبیعت است. این روستا برای کسانی که به آرامش و دوری از شلوغی شهر علاقهمند هستند، مقصدی ایدهآل محسوب میشود.
ویسر
روستای ویسر در غرب نیمور، با جنگلهای انبوه و طبیعت دستنخورده، یکی از زیباترین نقاط منطقه است. این روستا مکانی مناسب برای پیادهروی در میان درختان بلند و لذت بردن از صدای طبیعت است. نزدیکی ویسر به دریاچه فراخین نیز این روستا را به مقصدی بینظیر برای ماجراجویان تبدیل کرده است.
روستای ناصرآباد
این روستا که در مرتفعترین نقطه کجور قرار دارد، نزدیکترین روستا به مرکز بخش است. ناصرآباد از غرب به چالوس، از شرق به سولده نور، از جنوب به نور و از شمال به دریای خزر مشرف است. طبیعت این منطقه با گل های زیبا و میوه های فصلی جذابیت ویژهای دارد.
یکی از نکات جالب درباره ناصرآباد، زبان کردی اهالی آن است که به دلیل کوچ اجباری مردم کجور در دوران آقا محمدخان قاجار، رایج شده است. سبک معماری خانه های این روستا نیز به معماری روستاهای کردستان شباهت دارد. از آثار تاریخی این منطقه میتوان به سوته قلعه اشاره کرد که در گذشته بهعنوان آب انبار مورد استفاده قرار میگرفت. همچنین، شرایط اقلیمی خاص این روستا، آن را به یکی از بهترین مناطق برای تولید محصول گیلاس تبدیل کرده است.
اوایل
اوایل، در شرق نیمور واقع شده و با فرهنگ بومی غنی و سبک زندگی سنتی خود، تجربهای واقعی از زندگی روستایی را به گردشگران ارائه میدهد. مردمان خونگرم و مهماننواز این روستا، گردشگران را با آغوش باز میپذیرند و تجربهای صمیمانه از سفر به این منطقه را فراهم میکنند.
کندلوس
روستای کندلوس که در دامنه های سرسبز البرز قرار گرفته، یکی از قدیمیترین روستاهای مازندران است. این روستا علاوه بر طبیعت زیبا، با داشتن موزه مردمشناسی و مزارع گیاهان دارویی، یکی از مقاصد اصلی گردشگری منطقه به شمار میرود.
دزدک
روستای دزدک با چشم اندازهای طبیعی منحصربهفرد و معماری سنتی، یکی دیگر از روستاهای برجسته منطقه است. این روستا با جنگل های انبوه و آب و هوای دلپذیر، مناسب برای پیادهروی و لذت بردن از زیباییهای طبیعت است.
روستای انگاس
این روستا در ۱۰ کیلومتری جنوب بخش کجور در شهرستان نوشهر واقع شده و با داشتن آبشارها و چشمه های متعدد و زیبایی همچون آبشار جناب، آبشار پنجاه جسم، آبشار و چشمه موزیا و آبشار شیوا دره، یکی از مقاصد بکر طبیعت گردی به شمار میرود. مناطق جنگلی و کوهپایه ای این روستا با هوای خنک و چشماندازهای منحصربهفرد، انگاس را به یک مقصد توریستی خاص تبدیل کرده است.
لرگان
لرگان با خانههای سنگی و چشم اندازهای بکر، از روستاهای آرام و کمتر شناختهشده کجور است. این روستا به دلیل موقعیت خاص خود در دل کوه ها، یکی از بهترین مکانها برای تجربه آرامش و سکوت است.
نج
روستای نج در نزدیکی نیمور، با چشمههای آب زلال و باغهای سرسبز، مکانی دنج برای استراحت و طبیعتگردی محسوب میشود. این روستا به دلیل فاصله کم از جاذبههای اصلی منطقه، انتخاب مناسبی برای گردشگران است.
سخن پایانی
کجور به عنوان یکی از جاذبههای زیبا و چشمنواز استان مازندران شناخته میشود. با طبیعت کوهستانی خود، این دهستان دارای یک زیبایی بینظیر است که همراه با آب و هوای کوهستانی و اسرار آمیز هوای جنگل، حس رویایی و خاصی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان میآورد.